Du är här: Allt för hälsan  »  Råd och tips  »  10 skäl till varför du bör börja träna Zumba idag!

10 skäl till varför du bör börja träna Zumba idag!

Råd och tips       
10 skäl till varför du bör börja träna Zumba idag!

Är du trött på de monotona övningarna i gymmet eller den gamla tråkiga joggingturen du alltid tar? Börja tappa övervikten genom att börja dansa Zumba! Innan du gör det, läs om vad som gör det så fördelaktigt.

Vad är Zumba?

Zumba är en fitnessmetod är en kombination av västerländsk fitness och den latinamerikanska dansen. Det är övningar som hålls under övervakning av en instruktör när deltagarna dansar till rytmen av musik och försöker härma instruktörens rörelser.

Här är de stora fördelarna med regelbunden Zumbaträning:

1. Snabb förbränning av kalorier - När man tränar Zumba kan man bränna ungefär 800 kalorier i timmen - Det är mycket mer än ansträngande löpning.

2. Den formar alla kroppens muskelgrupper - Zumba har en positiv effekt på utformningen av alla våra muskelgrupper. Den utvecklar inte heller överdriven muskulatur så kvinnor kan träna så mycket de vill utan oro.

3. Omedelbara resultat - de första effekterna syns redan efter bara ett par veckor. Inget motiverar oss till att träna mera mer än snabba resultat!

4. Medvetenhet om din kropp - Samtidigt som vi utövar Zumba så märker vi av muskler som vi tidigare inte varit medvetna om!

5. Förbättring av kreativiteten - Det är bevisat att dansen påverkar synkroniseringen av våra hjärnhalvor och därmed ökar vår kreativitet.

6. Ett bra sätt att vara ner och stressa av - Efter en timmas träning glömmer du av problem som du tog med dig från ditt arbete.

7. Känsla av lycka - Att dansa Zumba utsöndrar hormnet endorfin som kallas lyckans hormon. Detta gör att det är ett idealiskt sätt att bekämpa vinter och höstdepression!

8. Det är lätta rörelser - Vi är fria att imitera rörelser av instruktören utan att det orsakar oro för att vi inte går exakt i dennes fotspår. Det som betyder mest är glädjen och att vi känner att det är roligt!

9. Det är ett bra sätt att bygga upp kondition - Zumba kan man träna i alla olika former och alla människor oavsett fysik eller ålder kan träna Zumba.

10. Chans att lära känna inspirerande människor - Träning av Zumba hålls i grupper därför kan vi också träffa människor som är laddade med positiv energi.