Du är här: Allt för hälsan  »  Råd och tips  »  Hur kan man på ett effektivt sätt motivera sig till träning?

Hur kan man på ett effektivt sätt motivera sig till träning?

Råd och tips       
Hur kan man på ett effektivt sätt motivera sig till träning?

Vill du börja träna men inte kan finna motivationen till att börja? Här är några enkla knep för att höja motivationsnivån!

Motivation kommer och går och nyckeln till framgång är regelbundenhet. Hur kan man då väcka sin motivation och hålla den på en nivå som utan större problem gör att vi har en god kondition och en vacker figur? Här är våra förslag:

1.Investera i träning

Det finns inget som motiverar bättre till träning som när man investerar sina intjänade pengar i träning. Om du vill vara säker att du kommer att träna men inte har en hög nivå av motivation så köp ett tidsbegränsat gymkort eller anlita en PT. Det är värt att investera i professionell träningsutrustning. Det finns en hög sannolikhet i att pengarna vi investerat i träningen kommer motivera oss till att vi inte kommer missa träningspass som vi betalat dyrt för. 

2. Sikta mot ett mål

Före träningen så är det viktigt att tänka över varför vi vill börja träna och när vi funnit svaret på denna nyckelfråga så bör vi visualisera ögonblicket när vi uppnått vårt valda mål. Man bör också skriva ner sina mål och de relaterade känslorna kring målet och leta efter dessa anteckningar vid tidpunkter när vår motivation sakta börjar att lämna oss. 

3. Bjud in dina vänner till träning

Det finns inget som motiverar dig bättre till träning än trevligt sällskap. Även vid sådana tillfällen träningen är väldigt hård så blir det enklare att genomföra den tillsammans och svårare att ge upp. Om vi effektivt vill förbränna kalorier och förbättra vår figur så gå gärna och träna tillsammans med någon. 

4. Använd musik till träningen

Forskning har bevisat att musik har inflytande på vår träningsmotivation. Därför ska vi om vi inte har krafter till att ta oss till gymmet eller gå ut och springa så är det bra att sätta på motiverande musik. Gärna med en motiverande refräng och text som man framgångsrikt kan finna på internet. 

Taggar: