Du är här: Allt för hälsan  »  Råd och tips  »  Vivèse Senso Duo olja: en naturlig väg för starkt och friskt hår

Vivèse Senso Duo olja: en naturlig väg för starkt och friskt hår

Råd och tips       
Vivèse Senso Duo olja: en naturlig väg för starkt och friskt hår

Håravfall är ett vanligt steg i utvecklingen av hår. Vad gör man när håret faller av i stora mängder? Hur kan man undvika total skallighet?

Håravfall drabbar främst män, men i allt högre grad har denna åkomma även börjat att drabba kvinnor. Håravfall påverkas av många olika faktorer som dålig kost, stress, eller sjukdom. För kvinnor kan det även vara andra faktorer som påverkar som (torrt hår, plattat hår, färg eller andra saker). 

För att förhindra håravfall och kunna njuta av tjockt härligt hår måste man leverera rätt ingredienser till vår kropp som innehåller rätt mängd vitaminer. Nyligen så har Vivèse Senso Duo olja dykt upp på marknaden vars två-fas formula ger ett frodigt och tjockt hår. Den har fått sina egenskaper av de aktiva ingredienserna såsom, scutellaria baicalensis, koffein, kamelia extrakt, soja och vetegroddar, arginin, olja från pumpafrö och kokos. 

Scutellaria baicalensis förbättrar mikrocirkulationen i hårbotten samtidigt som den stimulerar hårrötterna till ökad produktion av hår. Den ökar energin för stamcellerna i håret och återställer en naturlig balans i hårbotten. 

Koffein stimulerar hårroten, aktiverar tillväxten av håret. Dessutom blockerar det utsöndringen av hormon som ansvarar för håravfall.

Extrakt av kamelior stänger och skyddar vårt hårs struktur som skyddar håret för för tidigt åldrande och mekaniska skador av strukturen. Å andra sidan ger extrakt av soja och vetegroddar det socker som hårsäckarna behöver för att tillväxten och utvecklingen ska fortsätta. 

Arginin slappnar av blodkärlen i hårbotten vilket positivt påverkar blodtillförseln till hårsäckarna, som då börjar producera mer kreatin (vikigaste byggstenen i håret).

Rosfröolja och pumpafröölja och kokosolja är en rik källa av spårämnen, vitamin A E och C samt mättade fettsyror. Dessa ingredienser hjälper oss att återuppliva hårets fiber och slätar ytorna i hårets struktur som gör att håret återfår en frisk lyster och glans. 

 

 

Användningen av Vivèse Senso Duo är mycket enkel: Det räcker med att massera in oljan i hårbotten och lämna detta över natten för att på morgonen sedan tvätta ur håret och hårbotten. Detta bör man göra minst 3 gånger i veckan under några månader som gör att håret slutar att falla av och ger håret ett friskt utseende.