Du är här: Allt för hälsan  »  Råd och tips  »  Forskolin - en hälsosam hjälp inom viktminskning?

Forskolin - en hälsosam hjälp inom viktminskning?

Råd och tips       
Forskolin - en hälsosam hjälp inom viktminskning?

På den svenska marknaden, finns just nu ett nytt viktminskning kosttillskott, , som lockar skaror av kunder - extrakt av indiska nässlor. Är detta preparat säkert? I kontrollerar den mycket noggrant!

Nyligen, på den svenska marknaden kan man hitta ett kosttillskott under varumärket Forskolin, vars sammansättning är baserad på extrakt (100%) av indiska nässlor. Den har fått sitt namn efter just forskolin, alltså ett ämne som finns i en växt som har en stark påverkan på den mänskliga kroppen. Varför har ingen varit intresserad av de indiska nässlornas verkan innan? Kanske för att nässlor är ganska svår tillgängliga växter som förekommer endast i vissa områden i Sydostasien. Vad kan indiska nässlor hjälpa oss med, och är det verkligen värt ett försök?

 

En annan sorts nässla

Vi känner alla till de hälsobringande egenskaper hos indiska nässlor som växer i våra områden. Denna växt används sedan århundraden tillbaka som ett naturligt botemedel mot inflammation, vätskedrivande preparat eller medel som förbättrar tillståndet i hud, hår och naglar. Indisk nässla har även hälsogivande egenskaper. Dess egenskaper används sedan århundraden tillbaka i naturlig indisk medicin - ayurveda. Vad kan den här "ovanliga" nässlan göra för oss?

Enligt sekellång tradition, och i enlighet med den senaste vetenskapliga forskningen, hjälper indiska nässlor att läka högt blodtryck och vissa avvikelser hos hjärtfunktionen. Den bidrar också till att bli av med finnar på huden, inflammation i urinblåsan, eller sömnlöshet. Forskolin ska också underlätta viktminskning, påskynda förbränningen av kvarstående fett. 

 

En hit när det gäller bantning?

Producenterna för kosttillskott bestämde sig för att använda de här egenskaperna av indiska nässlor i kosttillskott för viktminskning med 100 procent extrakt av växten stängd i praktisk tablettform som kallas Forskolin. Är detta tillskott effektivt? En stor mängd nöjda kunder säger ja, men nämner dock att för att observera en betydande viktnedgång, bör man ta höga doser av tillskottet, som tyvärr inte visar sig vara den billigaste lösningen. Men tillverkarna hävdar, att om kunden inte är nöjd med resultatet - kan man returnera produkten samtidigt och få ersättning för pengar som spenderades på den.

 

 

Är det värt att testa?

Tack vare den unika sammansättningen i tillskottet Forskolin kan den användas av folk som vill påskynda processen av bantning och helt enkelt känna dig bättre i din egen kropp. Kom dock ihåg, att användningen av eventuella tillskott som ger stöd åt fettförbränning kan bidra till störningar i kroppen, så innan du använder extrakt av indiska nässlor, bör du rådfråga din läkare. Vi får inte glömma att ett intag av kosttillskott som innehåller även de bästa ingredienserna, kan inte ersätta en hälsosam kost och regelbunden dos av fysisk aktivitet som kommer att inverka inte bara på vårt utseende, utan även på det allmänna tillståndet i kroppen och vårt humör.